Blogg

Søk

 
 

Moulage og prøveplagg - Korteste veien til vellykket klessøm

MOULAGE

Moulage betyr egentlig å støpe noe i en form, eller å forme / gjenskape en figur, et objekt, et fotspor eller lignende. Man reproduserer en eksakt kopi. Begrepet brukes på tvers av fag, om gjenskapte objekter/figurer i trening/øvelser. Moulage er en ypperlig pedagogisk tilnærming til mønstertilpasning. Man starter med å gjenskape formen av egen overkropp, etter nøyaktige kroppsmål. Målet med øvelsen er å lage et skall/en blåkopi av overkroppen (fra halsen og nedenfor hoftene) i bomullslerret. Moulagen skal sitte så tett inntil kroppen som mulig, uten at den flater ut naturlige former eller endrer på kroppens naturlige former.


PRØVEPLAGG

Som nybegynner i klessøm, anbefaler jeg å alltid lage et prøveplagg før du går løs løs på dyrekjøpte stoffer. Om du ikke har gamle tekstiler på loftet (gardiner/dynetrekk) finnes det billig lerret på Ikea/Jysk.

Jeg har øvd på prøveplagg i årevis. Når jeg får en ny ide, lager jeg alltid en test først. Og ift til bukser, har jeg lagd serier som i utgangspunktet er like, men med en liten vri på hver av dem. Se hva som funket best. For meg har det vært en genial måte å lære "fit" og bevegelsestillegg på. Det finnes helt sikker mange andre måter.

Klessøm blir ikke mindre enn magisk, når man forstår og mestrer detaljert «fit» og tilpasning. Det høres kanskje tidkrevende ut å lage ett plagg før plagget. Men i lengden er det ikke bare tidsbesparende, men jeg ødelegger ikke nye stoffer lenger. Les mer om medlemskap
Bli medlem


0 kommentarer til "Moulage og prøveplagg - Korteste veien til vellykket klessøm"

Du må logge inn for å kunne legge inn kommentarer - Logg inn